Posts By adminkerjaya

Nota Rujukan Exam PTD Edisi November 2016

Exam PTD kembali lagi untuk bulan november 2016.

ptd2016

Sebagaimana yang telah dibagitau pasal exam ptd nih, soal-jawab yang akan diberikan kepada anda adalah terbahagi kepada dua seksyen. Seksyen A dan Seksyen B.

Seksyen A : Soal-jawab nih berkaitan dengan pengetahuan korang semua. Nama lagi pengetahuan am. Macam study dekat tingkatan 6 dulu laa dengan buku sekepuk pasal pengetahuan am nak masuk exam stpm dulu. Itupun kalu ada yang masuk tingkatan 6.

Cerita pasal seksyen pengetahuan am nih nak uji test pasal pengetahuan korang pasal isu semasa yang berlaku dekat seluruh dunia dan jugak malaysia masa kini. Macam2 cerita dan isu la yang akan disoaljawabkan…

Dengan demikian banyakkan membaca maklumat perihal dalam negara dan luar negara dengan lebih rajin dan tekun lagi sabar. Ia akan memudahkan anda untuk berdepan dengan cabaran soaljawab yang akan dikemukakan dalam peperiksaan ptd online kali ini.

Cerita pasal seksyen B pulak.

Soal-jawab seksyen B berkaitan dengan daya menyelesaikan masalah.

Kena buat kira kira dari segi logik akal pemikiran. Kena buat analisis statistik. Kena selesaikan soalan matematik.

Ada tiga bahagian yang perlu anda bersoaljawab dalam seksyen nih.

-Kemahiran logik.
-Kemahiran interpretasi data.
-Kemahiran matematik.

Soal-jawab kemahiran logik nih kena fikir secara logik dan kemudian uji-test fikiran anda untuk selesaikan masalah tersebut dengan jaya.

Manakala untuk kemahiran interpretasi data pula akan disediakan soal-jawab yang memerlukan anda membuat analisis terlebih dahulu kemudian baru boleh jawab dengan tenang dan aman damai.

Kemudian cerita pasal kemahiran matematik nih ianya sebagaimana yang telah anda belajar dekat sekolah menengah dulu yang berkaitan dengan kira2 matematik. Mesti tak ada masalah sebab dah banyak buat latih-tubi matematik. kan kan kan ???

Kata cikgu Papa Zola.. hari ini ada ujian matematik…! Gopal kecut perut kalo dengar ujian matematik yanga bakal berlangsung.

Upin dan Ipin pun pening nak jawab lagu nih.

Sudahkah anda bersedia???

Boleh dapatkan nota rujukan exam ptd dekat sini —>> Nota rujukan exam ptd.

—>> Boleh download preview copy ptd dekat sini –>> http://ohtemuduga.com/previewcopyptd2016

Nota Rujukan Exam Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Nota Rujukan Exam PTD Online kembali lagi pada tahun ini 2016.

exam ptd 2016

Adakah anda telah dipanggil sebagai calon?

Adakah anda sudah bersedia dengan secukupnya?

Jika anda adalah calonnya sila semak dengan segera dekat e-semakan spa.

Nak rujukan?

Dah tentu rujukan untuk exam tersebut bakal menyusul dengan riang gembiranya. Boleh buat rujukan dan boleh buat persediaan untuk exam pegawai tadbir diplomatik m41 sesi 2016 kali ini.

Sebelum itu anda boleh daftar terlebih dahulu untuk tidak terlepas peluang untuk mendapatkan nota rujukan exam ptd online tatkala ia sudah siap sedia untuk diperolehi dengan jayanya…

Boleh daftar dekat sini—>>> Rujukan Exam PTD M41 2016.

Rujukan Temuduga Khas Pembantu Penguasa Kastam Gred W17

Rujukan temuduga KHAS untuk jawatan gred W17 Pembantu Penguasa Kastam. Disusun dengan teratur kepada 3 bahagian utama yang mencakupi asas temuduga kerajaan, nota ringkas berkaitan kastam dan 50++ soalan yang biasa ditanya untuk jawatan ini…

Bagaimana? Adakah anda sudah bersedia untuk berdepan dengan temuduga?

Selesai sudah exam online dah tentunya kena bersiap sedia dengan cabaran yang seterusnya. Temuduga…

Persiapan untuk temuduga dah tentunya kena ada. Jika tidak ada persiapan untuk temuduga jawabnya anda akan menjadi buntu idea tak tahu nak buat apa-apa. Gelabah tak keruan jadinya… Namun demikian jika tiada persiapan hasilnya cukup mengkecewakan diri anda sendiri. Rugi sakan jadinya….

Maka dengan demikiannya buatlah persediaan rapi untuk lulus temuduga. Jika tak lulus juga boleh cuba lain hari. Jangan sekali kali berputus asa untuk berdepan dengan cabaran temuduga untuk hari hari akan datang. Selamat maju jaya.

Maklumat lanjut rujukan temuduga¬† kastam gred W17—>>> Rujukan khas temuduga kastam.